ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κολομβία: Επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα και ενέδρα – Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί

Για τις επιθέσεις ευθύνονται διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, σύμφωνα με την αστυνομία

Κολομβία: Επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα και ενέδρα – Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί

Τέσσερις αστυνομικοί έχασα τη ζωή τους το σαββατοκύριακο στη νοτιοδυτική Κολομβία μετά από επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα και ενέδρα, ενέργειες αποδιδόμενες σε διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC

Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο στρατηγός Γουίλιαμ Σαλαμάνκα, ανέφερε χθες Κυριακή μέσω X (του πρώην Twitter) ότι ο Καρμέλο Χοσέ Γκαρσία, αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκε σε «τρομοκρατική ενέργεια με παγιδευμένο όχημα στο χωριό Τίμπα, στον νομό Κάουκα».

Την προηγουμένη, άλλοι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην κοινότητα Μοράλες, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το Τίμπα, πρόσθεσε ο στρατηγός.

https://twitter.com/PeriodismoE7/status/1690774490827853824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1690774490827853824%7Ctwgr%5Ef6f1a38b05defffa94f5dd70e04cd2a336257320%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1401980%2Fkolomvia-4-astunomikoi-skotonodai-se-epitheseis-deite-video%2F

Η περιοχή αυτή θεωρείται προπύργιο του Κεντρικού Γενικού Επιτελείου (ΚΓΕ), της μεγαλύτερης ομάδας διαφωνούντων που απέρριψαν τη συμφωνία δυνάμει της οποίας αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετενσαρκώθηκε σε πολιτικό κόμμα η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) το 2017.

Υπό την ηγεσία του Ιβάν Μορντίσκο, το ΚΓΕ είναι ανάμεσα στις οργανώσεις ανταρτών με τις οποίες θέλει να διαπραγματευτεί ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, με την ελπίδα πως θα δεχθεί να αφοπλιστεί και να διαλυθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής του με σκοπό να έρθει η «πλήρης ειρήνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ένοπλες ομάδες –αριστερών ανταρτών, δεξιών παραστρατιωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος– εκμεταλλεύονται την πολιτική αυτή για να ενισχυθούν και να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.