ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κονγκό: Nεκροί και αγνοούμενοι από τη βύθιση μικρού σκάφους σε λίμνη

Το μικρό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Κιαβινίονγκε, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου

Κονγκό: Nεκροί και αγνοούμενοι από τη βύθιση μικρού σκάφους σε λίμνη

Οι Αρχές στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανέφεραν σήμερα ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα αγνοούνται μετά το ναυάγιο μιας μηχανοκίνητης πιρόγας στη λίμνη Εδουάρδου.

Το μικρό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Κιαβινίονγκε, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, με προορισμό ένα άλλο χωριό της περιοχής, το Κισάκα. Μετέφερε περίπου 20 χορωδούς μιας προτεσταντικής εκκλησίας και ανατράπηκε γύρω στις 5 το πρωί.

«Εντοπίσαμε πέντε ζωντανούς και δύο νεκρούς. Οι υπόλοιποι αγνοούνται στη λίμνη. Η πιρόγα ανατράπηκε ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κιαβινίονγκε», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Πάτρικ Καμπάλε.

Το σκάφος μετέφερε 16 άτομα, όμως άλλοι 9 επιβιβάστηκαν στη συνέχεια, σε άλλο σημείο. Ο Καμπάλε είπε ότι «ο άνεμος» προκάλεσε το ναυάγιο.

Ο πάστορας Παλούκου Καβουτουιράκι, ο υπεύθυνος της εκκλησίας στην οποία ανήκαν οι ναυαγοί, επιβεβαίωσε ότι συνολικά επέβαιναν στο σκάφος 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία μωρά. «Οι έρευνες μας θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή», διευκρίνισε.

Στη Λ.Δ. του Κονγκό, όπου οι βατοί δρόμοι είναι ελάχιστοι, οι μετακινήσεις γίνονται δια μέσου των ποταμών και των λιμνών, ωστόσο τα ναυάγια είναι συχνό φαινόμενο και συνήθως με πολλά θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.