ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λ.Όστιν: «Είμαι βέβαιος ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του πολέμου»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί»

Λ.Όστιν: «Είμαι βέβαιος ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του πολέμου»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ  μετά το τέλος του πολέμου. 

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί», δήλωσε ο Όστιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας πως και τα άλλα μέλη της Συμμαχίας έχουν την ίδια άποψη, όπως φάνηκε από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, η Ουκρανία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να ενταχθεί στη Συμμαχία, αλλά «αυτές θα γίνουν με την πάροδο του χρόνου». Ο Όστιν δεν κατονόμασε τους όρους μιας πιθανής ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι όλα τα μέλη της Συμμαχίας συμφωνούν ότι η πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, μετά το τέλος των συγκρούσεων, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Τον Νοέμβριο η αξιολόγηση της προετοιμασίας της Ουκρανίας για την ένταξη

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ θα ελέγξουν τον Νοέμβριο τις προετοιμασίες της Ουκρανίας για την ένταξή της στη Συμμαχία, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας του.

Ο Ντούντα συγκάλεσε το Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Μιλώντας για την αποτυχία του Κιέβου να εξασφαλίσει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Πολωνός πρόεδρος σημείωσε ότι η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της «κατάφεραν να κερδίσουν πίσω άλλα στοιχεία». «Το αξίωμά μας ήταν ότι σε σχέση με την Ουκρανία θα έπρεπε να διεξαχθεί μια διαδικασία ‘tasking’, όπως λένε στο ΝΑΤΟ, δηλαδή μια αξιολόγηση της προετοιμασίας του κράτους για την ένταξή του στη Συμμαχία», δήλωσε ο Ντούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η διαδικασία διεξάγεται από τους υπουργούς Εξωτερικών. Τα τελικά έγγραφα της Συνόδου Κορυφής αναφέρουν ότι η εν λόγω ανάθεση καθηκόντων θα πραγματοποιηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών. Η επόμενη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.