ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακάβριο εύρημα στις Άλπεις: Ορειβάτες βρήκαν τα οστά ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986

«Τον Σεπτέμβριο του 1986, ένας Γερμανός ορειβάτης, ο οποίος ήταν τότε 38 ετών, είχε δηλωθεί αγνοούμενος»

Μακάβριο εύρημα στις Άλπεις: Ορειβάτες βρήκαν τα οστά ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986

Μια παρέα ορειβατών που έκανε πεζοπορία, ανακάλυψε ένα μακάβριο εύρημα στο καντόνι Βάλε της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, βρήκε τα οστά ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί ενώ έκανε πεζοπορία κατά μήκος του παγετώνα Τέοντουλ κοντά στο εμβληματικό βουνό Μάτερχορν της Ελβετίας, το 1986.

Το λιώσιμο των πάγων αποκαλύπτει αντικείμενα αλλά και σορούς ανθρώπων που έχουν έχουν ανακτηθεί, καθώς οι παγετώνες που λιώνουν οδήγησαν στην επανεμφάνιση σωμάτων και αντικειμένων που πιστεύεται ότι έχουν χαθεί εδώ και καιρό.

Η ανατριχιαστική ανακάλυψη έγινε στις 12 Ιουλίου από ορειβάτες που έκαναν πεζοπορία κατά μήκος του παγετώνα Τεοντούλ κοντά στο κοντά στο Ζερμάτ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Η ανάλυση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός ορειβάτη που αγνοούνταν από το 1986», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Τον Σεπτέμβριο του 1986, ένας Γερμανός ορειβάτης, ο οποίος ήταν τότε 38 ετών, είχε δηλωθεί αγνοούμενος αφού δεν επέστρεψε από μια πεζοπορία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αστυνομία δημοσίευσε μια εικόνα από ένα μποτάκι ορειβασίας με τα κόκκινα κορδόνια του να προεξέχουν από το χιόνι που ανήκε στον αγνοούμενο.

Τα οστά του ορειβάτη υποβλήθηκαν σε ιατροδικαστική ανάλυση στο νοσοκομείο του Βαλέ, επιτρέποντας στους ειδικούς να τα συνδέσουν με την εξαφάνιση του 1986, ανέφερε η αστυνομία.

Ο παγετώνας Τεοντούλ είναι ένας παγετώνας των Άλπεων, που βρίσκεται νότια του Ζερμάτ στο καντόνι του Βαλέ. Βρίσκεται στην ελβετική πλευρά των Άλπεων, αν και η πάνω λεκάνη του αγγίζει την ιταλική περιοχή της κοιλάδας της Αόστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.