ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαρκ Ρούτε: Υποσχέθηκε νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισκέφθηκε 3 κωμοπόλεις στα περίχωρα του Κιέβου

Μαρκ Ρούτε: Υποσχέθηκε νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Οι δυτικές  χώρες θα πρέπει να «να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωσε σήμερα από το Κίεβο ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Ο πόλεμος αυτός θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο προβλέπαμε ή ελπίζαμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να καθόμαστε και να κοιτάζουμε παθητικά πώς εξελίσσεται. Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο» είπε ο Ρούτε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισκέφθηκε νωρίτερα την Μπούτσα, το Ιρπίν και την Μποροντιάνκα, τρεις κωμοπόλεις στα περίχωρα του Κιέβου τις οποίες είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του πολέμου και έγιναν σύμβολα των ωμοτήτων.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε την αποστολή στην Ουκρανία νέων συστημάτων πυροβολικού, μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και οικονομική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ολλανδού πρωθπουργού στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Ζελένσκι ανέφερε μέσω του Telegram ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Ρούτε και ευχαρίστησε την Ολλανδία, μια χώρα που συμπεριλαμβάνεται «στους κορυφαίους δέκα εταίρους» της Ουκρανίας.

ο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.