ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία Ρουμανία-Μολδαβία: «Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τη γέφυρα του Τσονάρ – Το ίδιο θα σας κάνουμε και εμείς»

Ο κυβερνήτης της Χερσώνα δήλωσε ότι θα ανατυναχθεί γέφυρα που συνδέει τη Ρουμανία και τη Μολδαβία

Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία Ρουμανία-Μολδαβία: «Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τη γέφυρα του Τσονάρ – Το ίδιο θα σας κάνουμε και εμείς»

Αντιμέτωπες με την οργή της Ρωσίας βρίσκονται η Ρουμανία και η Μολδαβία, μετά την ανατίναξη της γέφυρας Τσονάρ από τους Ουκρανούς. 

Συγκεκριμένα ο Ρώσος κυβερνήτης της περιοχής Χερσώνα δήλωσε ότι η Ρωσία θα ανατινάξει τη γέφυρα Galați-Giurgiulesti που συνδέει τη Ρουμανία και τη Μολδαβία μέσω του ποταμού Prut.

Δηλώσεις που έγιναν μετά το κτύπημα της Ουκρανίας στη γέφυρα Τσονάρ και κλιμακώνουν το κλίμα ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ, καθώς η Ρουμανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Χθες το βράδυ οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις, από τις οποίες κτυπήθηκαν πολλές γέφυρες οι οποίες συνδέουν τη χερσόνησο της Κριμαίας με την ουκρανική ενδοχώρα.

Από τις επιθέσεις καταστράφηκε η γέφυρα Τσονάρ, η οποία υπέστη πλήγμα από πύραυλο Storm Shadow.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες (τον Φεβρουάριο του 2023) Ρουμανία και Μολδαβία είχαν αντιδράσει έντονα όταν ρωσικοί πύραυλοι πέρασαν από τον εναέριο χώρο των δύο χωρών προτού κτυπήσουν την Ουκρανία.

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι δύο πύραυλοι Kaliber που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και στη συνέχεια πέταξαν στον ρουμανικό εναέριο χώρο, πριν εισέλθουν στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ukrainska Pravda επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο της Αεροπορίας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε τη δυνατότητα να καταρρίψει τους πυραύλους, αλλά δεν το έκανε επειδή δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο αμάχους σε ξένες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.