ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μεξικό: Πέντε νεκροί και ένας τραυματίας μετά από ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ακαπούλκο

Το εμπορικό κατάστημα βρίσκεται κοντά στην κυριότερη λεωφόρο της τουριστικής μεξικανικής λουτρόπολης στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό

Μεξικό: Πέντε νεκροί και ένας τραυματίας μετά από ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ακαπούλκο

Τη ζωή τους έχασα πέντε άνθρωποι και άλλος ένας τραυματίστηκε την Πέμπτη σε επίθεση ενόπλων στην Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό.

Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Ακαπούλκο, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως διενεργεί έρευνα για την επίθεση αυτή που είχε πέντε νεκρούς, τέσσερις άνδρες και γυναίκα, κι έναν τραυματία.

Διαπράχθηκε μέσα σε εμπορικό κατάστημα κοντά στην κυριότερη λεωφόρο της τουριστικής μεξικανικής λουτρόπολης στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό.

Τη Δευτέρα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα σε συνοικίες της πόλης της πολιτείας Γκερέρο, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από το κύμα βίας που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών. Το 2023, οι αρχές σε αυτή κατέγραψαν 1.890 δολοφονίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βία που αποδίδεται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) κήρυξε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό για να παταχθούν τα καρτέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.