ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μετά την ρωσο-κινεζική αεροπορική άσκηση ήρθε και η εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων

Οι τρεις σύμμαχες χώρες προειδοποιούν τις ΗΠΑ

Μετά την ρωσο-κινεζική αεροπορική άσκηση ήρθε και η εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων

Λίγες ώρες μετά τον κοινό ρωσοκινεζικό εικονικό «βομβαρδισμό» αμερικανικών και ιαπωνικών πλοίων, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση, τη θαλάσσια περιοχή της Κορέας στη Χερσόνησο και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.

Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πόλη, όταν συμφώνησαν με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ να εντατικοποιηθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και να αναπτυχθούν περισσότεροι αμερικανικοί στρατηγικοί πόροι στη νοτιοκορεατική επικράτεια εάν κριθεί πως απαιτείται, ήρθε η βορειοκορεατική απάντηση.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο ανακοίνωσε και η ιαπωνική ακτοφυλακή, διευκρινίζοντας πως ήδη έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, κατά τις πρώτες πληροφορίες κατέπεσε εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Πριν από λίγο, οι ίδιες δύο πηγές ανακοίνωσαν πως εκτοξεύτηκε και δεύτερος βαλλιστικός πύραυλος, περίπου μία ώρα μετά τον πρώτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) και βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM), καθώς συνεχίζει την προσπάθεια να ενισχύσει το οπλοστάσιό της.

Η νέα δοκιμή πυραύλου καταγράφηκε παρότι η Πιονγκγιάνγκ είναι αντιμέτωπη –από τη 12η Μαΐου επισήμως– με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρειος Κορέα έχει συσφίγξει τις σχέσεις της με Κίνα και Ρωσία ακόμα περισσότερο κι έχει αποδοκιμάσει το ΝΑΤΟ που προκάλεσε την ουκρανική σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.