Οι τρεις σύμμαχες χώρες προειδοποιούν τις ΗΠΑ

Λίγες ώρες μετά τον κοινό ρωσοκινεζικό εικονικό «βομβαρδισμό» αμερικανικών και ιαπωνικών πλοίων, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση, τη θαλάσσια περιοχή της Κορέας στη Χερσόνησο και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.

Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πόλη, όταν συμφώνησαν με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ να εντατικοποιηθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και να αναπτυχθούν περισσότεροι αμερικανικοί στρατηγικοί πόροι στη νοτιοκορεατική επικράτεια εάν κριθεί πως απαιτείται, ήρθε η βορειοκορεατική απάντηση.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο ανακοίνωσε και η ιαπωνική ακτοφυλακή, διευκρινίζοντας πως ήδη έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, κατά τις πρώτες πληροφορίες κατέπεσε εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Πριν από λίγο, οι ίδιες δύο πηγές ανακοίνωσαν πως εκτοξεύτηκε και δεύτερος βαλλιστικός πύραυλος, περίπου μία ώρα μετά τον πρώτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) και βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM), καθώς συνεχίζει την προσπάθεια να ενισχύσει το οπλοστάσιό της.

Η νέα δοκιμή πυραύλου καταγράφηκε παρότι η Πιονγκγιάνγκ είναι αντιμέτωπη –από τη 12η Μαΐου επισήμως– με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρειος Κορέα έχει συσφίγξει τις σχέσεις της με Κίνα και Ρωσία ακόμα περισσότερο κι έχει αποδοκιμάσει το ΝΑΤΟ που προκάλεσε την ουκρανική σύγκρουση.