ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Δένδιας: Περιμένει εγγράφως το αίτημα για στείλει τα α/α συστήματα Crotale στη Γαλλία

«Η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Ν.Δένδιας: Περιμένει εγγράφως το αίτημα για στείλει τα α/α συστήματα Crotale στη Γαλλία

«Εάν η Γαλλία καταθέσει εγγράφως το προφορικό της αίτημα για την παροχή Crotale για την προστασία του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας θα συμφωνήσει» δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά από τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο κτίριο της Περιφέρειας.

«Θα ήταν παράλογο αν εμείς, η χώρα που έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με τη γαλλική δημοκρατία, δεν συνέδραμε στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που αντιπροσωπεύουν την ελληνική κληρονομιά στον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας αναφορικά με την παροχή του κινητού αντιαεροπορικού συστήματος Crotale.

Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει επαρκή συστήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ζητήματα των οπλικών συστημάτων που είναι δυνατόν να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ο Υπουργός είπε: «τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300, η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας είναι ένα κομβικό υπουργείο, στο οποίο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτικών αρχηγών για οποιοδήποτε θέμα εθνικής άμυνας.

«Είμαι πάντα στη διάθεση ενημέρωσης της Βουλής, των κομμάτων για οτιδήποτε ειδικότερο χρειάζεται» πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ για την προστασία εμπορικού πλοίου στον κόλπο του ‘Αντεν, τόνισε ότι «υπήρξε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση ανάσχεσης επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γι’ αυτό πήγε το βαπόρι εκεί. Ξέρουμε ότι το προσωπικό μας επιχειρεί σε ζώνη κινδύνου. Το είχα πει από την αρχή, είχα πάει στην ΥΔΡΑ την ώρα που επιχειρούσε. Χρειάζεται την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας αλλά επίσης μην κοροϊδευόμαστε σε αυτό, το πλήρωμα αποκτά ανεκτίμητη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, όπως και η συστοιχία Patriot που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.