ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ν.Κουλέμπα: «Η Ουκρανία είναι “ψυχολογικά” μέλος του ΝΑΤΟ»

Πώς σχολίασε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας

Ν.Κουλέμπα: «Η Ουκρανία είναι “ψυχολογικά” μέλος του ΝΑΤΟ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τονίζοντας ότι η χώρα του είναι ήδη ψυχολογικά μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Υπερβήκαμε το ψυχολογικό εμπόδιο και βλέπω ότι η Ουκρανία θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ σε πραγματικούς όρους», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν ατυχές που δεν έγινε κάποια «αλματώδης πρόοδος». «Αλλά αυτή η αλματώδης πρόοδος (της ένταξης στο ΝΑΤΟ) θα γίνει αναπόφευκτα και θα γίνει πολύ νωρίτερα από ό,τι μας φαίνεται τώρα», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Όπως ανέφερε, όλοι διαβεβαίωσαν το Κίεβο σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών ότι η ένταξη στη Συμμαχία έπεται, αλλά τα μόνα ερωτήματα που παραμένουν ήταν πότε και πόσο γρήγορα.

Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι υπήρξαν συζητήσεις με τους εταίρους σχετικά με τη διατύπωση του «συμφώνου ασφαλείας» στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα κράτη της Δύσης μέχρι να επιτευχθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Το ερμηνεύουμε ως εγγυήσεις ασφάλειας, το ερμηνεύουν ως πολιτικές δεσμεύσεις στον τομέα της ασφάλειας», ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την προσδοκώμενη από το Κίεβο πρόσκληση για να ενταχθεί επίσημα η χώρα του στη Συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, το Κίεβο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η χώρα μπορεί να γίνει μέλος της Συμμαχίας μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.