ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Μεντβέντεφ: «Η Δύση κερδίζει χρήματα από την ουκρανική σύγκρουση – Δεν χρειάζεται ειρήνη»

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Ν.Μεντβέντεφ: «Η Δύση κερδίζει χρήματα από την ουκρανική σύγκρουση – Δεν χρειάζεται ειρήνη»

Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις σχετικά με την ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, επειδή επιθυμεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για το στρατιωτικο-βιομηχανικό της σύμπλεγμα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα μέσα ενημέρωσης.

“Οι εικασίες τους ότι ο χρόνος είναι ώριμος για να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες δείχνουν απλώς πόσο πονηροί είναι. Δεν το θέλουν καθόλου αυτό. Θέλουν να διατηρήσουν τον στρατιωτικό σφόνδυλο σε λειτουργία προκειμένου να βγάλουν χρήματα για τους προϋπολογισμούς τους”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο φόρουμ Army-2023.

Υπενθύμισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ήταν “πολύ επιτυχημένοι” στο να καίνε εξοπλισμό που προμηθεύεται η Δύση και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Με φόντο τις απώλειες, η Δύση επαναφέρει περιοδικά “τις εικασίες ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε κάποιους συμβιβασμούς”, είπε ο Μεντβέντεφ.

“Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, ενώ το άλλο μέρος είναι ότι το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά και το ευρωπαϊκό, κερδίζουν χρήματα από αυτό. Και αυτός είναι ένας τρόπος για αυτούς να βγάλουν κέρδη μαμούθ, προμηθεύοντας τον εξοπλισμό τους στην Ουκρανία. Κερδίζουν χρήματα από αυτόν τον πόλεμο”, εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση όπλων που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης έριξε μια ματιά σε πολλούς δυτικής κατασκευής εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα. Του έδειξαν επίσης ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, τεθωρακισμένα οχήματα Hummer και δυτικό εξοπλισμό επικοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανοικτή έκθεση όπου εκτίθενται τα αιχμαλωτισμένα τεθωρακισμένα οχήματα ο Μεντβέντεφ είδε τα ουκρανικά άρματα T-64BV και T-72AG, ένα σουηδικό όχημα μάχης CV90-40, καθώς και ένα τεθωρακισμένο όχημα Triton και ένα αμερικανικό M113 APC που αναβαθμίστηκε στην Ολλανδία. Στην ίδια έκθεση, ο Μεντβέντεφ είδε ένα καμένο θωρακισμένο όχημα Bushmaster της Αυστραλίας, ένα γαλλικό τροχοφόρο άρμα AMX-10RCR, καθώς και βρετανικά οχήματα μάχης Husky, Mastiff και AT105 Saxon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.