ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Πεσκόφ: «Χρειάζεται να επανεξεταστεί το νομικό καθεστώς της Wagner»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ν.Πεσκόφ: «Χρειάζεται να επανεξεταστεί το νομικό καθεστώς της Wagner»

Μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η στρατιωτικήη οργάνωση Wagner δεν έχει νομική βάση το Κρεμλίνο αναφέρει σήμερα ότι πρέπει να «εξεταστεί» το καθεστώς της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το καθεστώς εταιριών όπως της Wagner είναι «μάλλον περίπλοκο» και χρειάζεται να εξεταστεί.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα για νέα νομοθεσία αναφορικά με το καθεστώς ιδιωτικών στρατιωτικών εταιριών, ο ίδιος δήλωσε: «Το θέμα αυτό θα τεθεί τουλάχιστον υπό εξέταση».

Ο Πούτιν δήλωσε στην Kommersant ότι πρότεινε στους άνδρες της Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.

Η Kommersant διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο “Sedoi” (Γκρίζα μαλλιά) ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής στο ουκρανικό μέτωπο τους τελευταίους 16 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.