ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΝΑΤΟ: 150 μαχητικά στην άσκηση “Arctic Challenge Exercise” αναπτύχθηκαν στην Αρκτική

Ο Νικολάι Κορτσούνοφ εξέφρασε τη λύπη του για την αύξηση των συγκρούσεων στην περιοχή

ΝΑΤΟ: 150 μαχητικά στην άσκηση “Arctic Challenge Exercise” αναπτύχθηκαν στην Αρκτική

Επίδειξη ισχύος από το ΝΑΤΟ στην Αρκτική, όπου αναπτύχθηκαν 150 μαχητικά στην  άσκηση “Arctic Challenge Exercise” με την  Ρωσία στο στόχαστρο.

Το βασικό καθήκον του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε σε άρθρο του ο αρθρογράφος των New York Times,  Στεφάν  Ερλάνγκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι ήδη «μια τεράστια δύναμη της Αρκτικής με σύγχρονα όπλα», ενώ οι χώρες του ΝΑΤΟ στο Βορρά είναι «σοβαρά ευάλωτες».

Σημείωσε ότι  η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επίσης ναυτικές βάσεις στην Αρκτική και πυρηνικά όπλα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι, ο νέος ρωσικός στόλος θα περάσει από τα στενά μεταξύ της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας , θα κόψει θαλάσσιους δρόμους και υποβρύχια καλώδια στον Ατλαντικό Ωκεανό και θα απειλήσει την ακτή της Αμερικής με πυραύλους κρουζ», αναφέρει.

Η σημασία της Αρκτικής αυξάνεται επίσης λόγω του γεγονότος ότι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συμμετέχει σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη  Νορβηγία την 1η Ιουνίου.

Ο Γενικός πρέσβης του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Νικολάι Κορτσούνοφ, εξέφρασε τη λύπη του για την αύξηση των συγκρούσεων στην περιοχή της Αρκτικής.

«Πρόσφατα, η προσοχή στην περιοχή της Αρκτικής έχει αυξηθεί από ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Γεωπολιτικά, η περιοχή γίνεται ολοένα και πιο σημαντική πλατφόρμα.

Δυστυχώς, η σύγκρουση στην περιοχή αυξάνεται», είπε. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, συμπληρώνει λέγοντας ότι, «αφού η Φινλανδία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, σημαίνει ότι αυτό θα τονώσει τις φιλοδοξίες του ΝΑΤΟ να στρατιωτικοποιήσει την Αρκτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.