ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέο μήνυμα από Μόσχα σε ΕΕ: «Μην χρησιμοποιήσετε ρωσικά κεφάλαια για βοήθεια στο Κίεβο – Θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες»

Καίγεται ακόμη το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στο Χάρκοβο

Νέο μήνυμα από Μόσχα σε ΕΕ: «Μην χρησιμοποιήσετε ρωσικά κεφάλαια για βοήθεια στο Κίεβο – Θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες»

Αυστηρή  προειδοποίηση προς την ΕΕ απεύθυνε σήμερα η Μόσχα, να μην χρησιμοποιήσει  τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια στις δυτικές τράπεζες για βοήθεια στην Ουκρανία, αλλιώς θα υπάρξουν «τρομερές συνέπειες».

Η ΕΕ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους τόκους από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια στις ευρωπαϊκές τράπεζες (εξαιτίας των κυρώσεων) έτσι ώστε με αυτά τα χρήματα να χρηματοδοτήσει την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και αργότερα στην ανοικοδόμησή της, εάν γίνει κάτι τέτοιο.

Δυτικές τράπεζες ασκούν πιέσεις ενάντια στην πρόταση αυτή της  ΕΕ για αναδιανομή δισεκατομμυρίων ευρώ σε τόκους, ανέφεραν ανώτερες πηγές του κλάδου, φοβούμενες  ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δαπανηρές δικαστικές διαδικασίες.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να προχωρήσουν στις εργασίες για ένα σχέδιο έως και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,24 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν τον αγώνα του Κιέβου κατά της Ρωσίας. Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι τα έσοδα απο τους τόκους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε λίγους μήνες.

Ποιος ζητά τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια; Φυσικά ο ίδιος  ο Ζελένσκι

«Ακούσαμε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες ότι τα έσοδα από τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν ανήκουν σε κανέναν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν φυσικά είναι έτσι. Ανήκουν στους κατόχους των περιουσιακών στοιχείων, ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους», είπε.

Απαντώντας στην αναφορά του Reuters ότι ορισμένες τράπεζες φοβούνται ότι μπορεί αργότερα να θεωρηθούν υπεύθυνες από τη Ρωσία εάν εμπλέκονται σε οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ εξέδωσε μια συγκεκαλυμμένη προειδοποίηση.

«Το νομικό τμήμα οποιασδήποτε τράπεζας κατανοεί τις καταστροφικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών απαλλοτρίωσης περιουσιακών στοιχείων, τόσο για την τράπεζα, για τη χώρα συνολικά όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο Πεσκόφ.

«Εάν πραγματοποιούνταν τέτοιες αποφάσεις, αυτό θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για όσους τις έλαβαν αλλά και τις εφάρμοσαν».

">Την ίδια ώρα το Κίεβο προσπαθεί να «συνέλθει» από τα σημερινά καταστροφικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων κατά στόχων υποδομών της Ουκρανίας.

Το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στο Χάρκοβο ακόμα καίγεται, με μεγάλες περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Η Ουκρανία ξεκίνησε έκτακτες εισαγωγές ρεύματος από την Πολωνία τη  Ρουμανία και τη Σλοβακία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Οι  Ρώσοι κτύπησαν  επίσης και το μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα του ποταμού Δνείπερου το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή και πλέον η χώρα αντιμετωπίζει επιπλέον σοβαρό πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.