Νιγηρία: Στρατιώτης σκότωσε εργαζόμενο σε ΜΚΟ και συνάδελφό του πριν «εξουδετερωθεί»

Τραυμάτισε και συγκυβερνήτη ενός από τα ελικόπτερα του ΟΗΕ

Νιγηρία: Στρατιώτης σκότωσε εργαζόμενο σε ΜΚΟ και συνάδελφό του πριν «εξουδετερωθεί»

Νιγηριανός στρατιώτης σκότωσε εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση, συνάδελφό του και τραυμάτισε συγκυβερνήτη ελικοπτέρου των Ηνωμένων Εθνών στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου μαίνεται εξέγερση τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ο στρατός χθες Πέμπτη.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε στρατιωτική βάση στη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα στην πολιτεία Μπόρνο, όπου «στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε μέλος του προσωπικού μιας από τις ΜΚΟ που διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος της αντιτζιχαντιστικής επιχείρησης των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων, ο Σάμσον Ναντίπ Ζακόμ.

Ο ίδιος «σκότωσε συνάδελφό του και τραυμάτισε συγκυβερνήτη ενός από τα ελικόπτερα του ΟΗΕ», συνέχισε ο κ. Ζακόμ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση του χειριστή που εργάζεται για τα Ηνωμένα Έθνη είναι «σταθερή».

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε αμέσως» από συναδέλφους του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τις δολοφονίες ή τα κίνητρα.

Τα πτώματα των δύο θυμάτων μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, κατά τον κ. Ζακόμ.

Ο στρατός διαβεβαίωσε πως διενεργεί έρευνα. Οι αρχές δεν έχουν κάνει κανένα άλλο σχόλιο μέχρι τώρα.

Ο ΟΗΕ έκανε γνωστό πως ανέστειλε μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις ελικοπτέρων προς και από τη βάση.

Από το 2009, οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν τη δράση των τζιχαντιστικών οργανώσεων Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στο βορειοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύρραξη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει δύο εκατομμύρια άλλους, προκαλεί μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως τον 21ο αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.