«Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία»

Την ενδεχόμενη αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ αν σε αυτό ενταχθούν η Φινλανδία και η Σουηδία διαμήνυσε ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάνοντας παράλληλα μια νέα σειρά σκληρών σχολίων του κατά της Ελλάδας, της Δύσης, της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Μιλώντας την Τρίτη είπε ότι στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι τυχόν αποδοχή του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στους κόλπους του θα οδηγήσει σε συζητήσεις για αποχώρηση της Άγκυρας, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να πλήξει την ισχυρή Τουρκία.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τη Σουηδία ότι φιλοξενεί αρχηγείο του ΡΚΚ και τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.: «Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ».

Δεν παρέλειψε βεβαίως να επιτεθεί και στον Κ.Μητσοτάκη: «Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους μύδρους Μπαχτσελί δεν ξέφυγε η Κύπρος, όπως συνήθως: «Η Κύπρος είναι Τουρκική. Τούρκοι θα μείνουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία», είπε επί λέξει, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι πρόκειται για τουρκική κατοχή της νήσου.