ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Ο «Πόλεμος των drone» Ιράν-Τουρκίας: Ποιο ήταν ικανότερο για να εντοπίσει τα συντρίμμια

Ερίζουν Τεχεράνη - Άγκυρα για την προσφορά του Akinci

Ο «Πόλεμος των drone» Ιράν-Τουρκίας: Ποιο ήταν ικανότερο για να εντοπίσει τα συντρίμμια

Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν υποβάθμισε τη σημασία ενός τουρκικού UAV στην ανακάλυψη του σημείου συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, επισημαίνοντας την απόδοση των δικών του UAV.

Το πρωί της Δευτέρας, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι ένα τουρκικό UAV Ακιντζί εντόπισε μια ύποπτη θερμική πηγή, πιθανά τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ραϊσί, και ειδοποίησε τις ιρανικές αρχές.

Παρόλο που το τουρκικό UAV ήταν εξοπλισμένο με κάμερες νυκτερινής όρασης και θερμικές, απέτυχε να εντοπίσει ακριβώς το σημείο της συντριβής λόγω της έλλειψης εξοπλισμού για ανίχνευση κάτω από τα σύννεφα, όπως ανέφεραν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, αναφερόμενες στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που φαίνεται πως προκάλεσαν τη συντριβή.

Το Ιράν και η Τουρκία διαθέτουν πολλά και διαφορετικά UAV και επιδιώκουν να προβάλλουν την αποτελεσματικότητα αυτών των οχημάτων για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους σε διεθνείς αγορές.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν αμέσως τα δικά τους προηγμένα UAV, καθώς βρίσκονταν στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό εκείνη τη στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, ο τόπος της συντριβής, όπου βρέθηκαν τα πτώματα του Ραϊσί και άλλων αξιωματούχων, εντοπίστηκε από ιρανικές χερσαίες δυνάμεις διάσωσης και UAV που επέστρεψαν από τον Ινδικό Ωκεανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.