ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι μεξικανικές Αρχές συνέλαβαν 116 παράνομους μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Τα φορτηγά είναι από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούν διακινητές για να μεταφέρουν μετανάστες χωρίς χαρτιά

Οι μεξικανικές Αρχές συνέλαβαν 116 παράνομους μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν 116 μετανάστες που ταξίδευαν κρυμμένοι στην καρότσα φορτηγού καλυμμένη με λινάτσα στην κεντρική πολιτεία Πουέμπλα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM).

Προσωπικό του INM έλεγξε το φορτηγό με κάλυμμα στη καρότσα σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Πουέμπλα με τη γειτονική πολιτεία Οαχάκα (νότια), εξήγησε η δημόσια αρχή σε ανακοίνωσή της.

Το όχημα μετέφερε 73 άνδρες και 34 γυναίκες, καθώς και έξι ανήλικα αγόρια και τρία ανήλικα κορίτσια. Από τους «διασωθέντες, 91 είναι από την Κούβα, 16 από τη Νικαράγουα, 4 από το Ελ Σαλβαδόρ, 3 από την Ονδούρα, ένας από τη Βενεζουέλα και (ένας από) τον Παναμά», διευκρίνισε το INM.

Μεταφέρθηκαν σε κέντρο του ινστιτούτου για να εξακριβωθεί το νομικό καθεστώς τους, ενώ ο οδηγός του φορτηγού και ο συνοδηγός του συνελήφθησαν.

Τη Δευτέρα, η υπηρεσία μετανάστευσης συνέλαβε άλλους 45 μετανάστες που ταξίδευαν σε κρυφό διαμέρισμα φορτηγού που αναχαιτίστηκε στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά).

Τα φορτηγά είναι από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούν διακινητές για να μεταφέρουν μετανάστες χωρίς χαρτιά οι οποίοι ελπίζουν να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

puembla_3
puebla_2

Την 27 Ιουνίου, 56 μετανάστες, ανάμεσά τους 26 Μεξικάνοι, πέθαναν μέσα στο ρυμουλκό εγκαταλελειμμένου φορτηγού κοντά στο Σαν Αντόνιο (Τέξας). Την 9η Δεκεμβρίου, ρυμουλκό που μετέφερε σχεδόν 160 μετανάστες ενεπλάκη σε τροχαίο στην Τσιάπας (νότια), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2014, περίπου 6.430 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανιστεί στη μεταναστευτική οδό προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.