ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Οι Χούθι της Υεμένης κατέρριψαν ακόμα ένα αμερικανικό UAV MQ-9 Reaper (βίντεο)

Το πέμπτο αμερικανικό drone που καταρρίπτεται από τους αντάρτες

Οι Χούθι της Υεμένης κατέρριψαν ακόμα ένα αμερικανικό UAV MQ-9 Reaper (βίντεο)

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατέρριψαν ένα ακόμα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των καταρρίψεων σε πέντε.

Η κατάρριψη συνέβη πάνω από την επαρχία Σαάντα, μια περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι, χρησιμοποιώντας ένα αντιαεροπορικό πύραυλο.

Η κατάρριψη έρχεται ως μέρος μιας ανανεωμένης σειράς επιθέσεων από τους Χούθι, μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, η επίθεση αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης πολυπλοκότητας των επιθέσεων των Χούθι, αν και επισημαίνει ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν να επηρεάζουν την ικανότητά τους να εξαπολύουν επιθέσεις​​.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την κατάρριψη και ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η ενέργεια αυτή των Χούθι έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, καθώς οι αντάρτες συνεχίζουν να επιτίθενται σε ναυτιλιακά πλοία στον Ερυθρό Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, απαιτώντας την παύση των εχθροπραξιών από το Ισραήλ στη Γάζα​.

Δείτε εδώ το βίντεο από την κατάρριψη του αμερικανικού drone:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.