Oπλισμένοι κακοποιοί επιχείρησαν να κλέψουν 32,5 εκατομμύρια δολάρια στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο στη Χιλή

Ένας εργαζόμενος στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας και ένας από τους δράστες σκοτώθηκαν 

Oπλισμένοι κακοποιοί επιχείρησαν να κλέψουν 32,5 εκατομμύρια δολάρια στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο στη Χιλή

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης ληστείας σε ένα θωρακισμένο φορτηγάκι το οποίο επρόκειτο να παραλάβει 32,5 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από το Μαϊάμι.

Τα χρήματα μεταφέρονταν από ένα αεροσκάφος της εταιρείας Latam και επρόκειτο να τα παραλάβουν υπάλληλοι της τοπικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας Brinks, όταν ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να τα αρπάξουν.

Επενέβησαν αστυνομικοί και τους απώθησαν, ανέφερε ο εισαγγελέας Εντουάρντο Μπαέσα, που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Ένας εργαζόμενος στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και ένας από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.


Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα.

Άνοιξαν δια της βίας μια πύλη και έφτασαν στη ζώνη του αεροδρομίου όπου είχε σταθμεύσει το θωρακισμένο βανάκι, περιμένοντας να παραλάβει τα χρήματα. Οι φρουροί ασφαλείας τους αιφνιδίασαν και οι δράστες έφυγαν αφού πυρπόλησαν δύο από τα οχήματα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες μπήκαν στο αεροδρόμιο αφού προηγουμένως έδεσαν έναν φρουρό ασφαλείας. «Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυρών», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι φρουροί «απέτρεψαν μια ληστεία από καλά οργανωμένους και βαριά οπλισμένους» κακοποιούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και άλλες ληστείες μεγάλων χρηματικών ποσών από το αεροδρόμιο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες της χιλιανής πρωτεύουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2017 μια ομάδα ενόπλων άρπαξε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια ενώ τρία χρόνια αργότερα ληστές έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.