Έγκλημα πολέμου: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με HIMARS κατοίκους που απομακρύνονταν από τη Χερσώνα!

Προσπαθούσαν να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές

Έγκλημα πολέμου: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με HIMARS κατοίκους που απομακρύνονταν από τη Χερσώνα!

Δυνάμεις του Κιέβου χτύπησαν με HIMARS αμάχους στη Χερσώνα, βομβαρδίζοντας τη γέφυρα Αντονόφσκι στον ποταμό Δνείπερο, η οποία χρησιμοποιείται αυτές τις ημέρες για την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή, διαπράττοντας ένα πρωτοφανές έγκλημα πολέμου.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της Χερσώνας.

«Η πόλη της Χερσώνας, σα φρούριο, προετοιμάζει την άμυνά της», προσθέτει στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι ρωσικές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να μεταφερθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να επιτεθούν όπως και έκαναν προχθές ανεπιτυχώς.

Η ρωσική διοίκηση της Χερσώνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο έριξε «12 (ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς) HIMARS σε σημείο διέλευσης αμάχων κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι» και ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το χτύπημα.

To πλήγμα κατά των αμάχων το παραδέχτηκαν και οι Ουκρανοί αλλά προσπαθούν να το εμφανίσουν πως «κάπως έγινε».

Οι αναφορές μιλούν και για δέκα τραυματίες.

Είναι σαφές ποιος χτύπησε την γέφυρα όσο κι αν όλοι στην Δύση κάνουν τον ανήξερο. Άλλωστε η γέφυρα Αντονόφσκι έχει χτυπηθεί από τους Ουκρανούς δεκάδες φορές.

Οι Ρώσοι απομακρύνουν κατοίους από την Χερσώνα για να έχουν ελεύθερο το πεδίο να χτυπήσουν με «full power» οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.