Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το Κίεβο απέρριψε την πρόταση της Ουάσινγκτον σχετικά με τη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης στα 18 έτη, από τα 25 που ισχύει σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν θα μειώσουμε το ηλικιακό όριο για την επιστράτευση», είπε ο αξιωματούχος, ενώ ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τ.Μπάιντεν όπως δήλωσε, «χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για να δικαιολογήσει την ανεπαρκή στρατιωτική βοήθεια που παρέχει στο Κίεβο».

Υπενθυμίζεται, πως ο Τ.Μπάιντεν είχε δηλώσει μετά τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες πως «Η Ουκρανία πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις σχετικά με την περαιτέρω επιστράτευση, αλλά πρόκειται για αναγκαίες αποφάσεις».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram