ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πενσυλβάνια: Ελληνοαμερικανός καθηγητής συνελήφθη για κτηνοβασία

Οι πράξεις του καταγράφηκαν από κάμερα παρακολούθησης δασικού μονοπατιού

Πενσυλβάνια: Ελληνοαμερικανός καθηγητής συνελήφθη για κτηνοβασία

Ένας βραβευμένος Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Penn State στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες ότι προέβη σε «σεξουαλικές πράξεις» με τον σκύλο του.

Οι πράξεις του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και τη New York Post, καταγράφηκαν από κάμερα παρακολούθησης δασικού μονοπατιού.

Συγκεκριμένα, στον 64χρονο Θέμη Ματσούκα, καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του πανεπιστημίου, απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τρίτη αφού φέρεται να καταγράφηκε νωρίτερα φέτος γυμνός από τη μέση και κάτω – εκτός από κάλτσες και παπούτσια – να διαπράττει τις σεξουαλικές πράξεις με το σκύλο του ράτσας κόλεϊ.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που επικαλούνται το New York Post, το περιστατικό  έλαβε χώρα κοντά σε τουαλέτες στο Rothrock State Forest στην Πενσυλβάνια. Ο καθηγητής ελληνικής καταγωγής , ο οποίος βρίσκεται σε άδεια πλέον από το πανεπιστήμιο, αναγνωρίστηκε μέσω ενός σακιδίου, σύμφωνα με ποινική καταγγελία που επικαλείται η Centre Daily Times. Φέρεται να προσπάθησε να καταγράψει τον εαυτό του να εκτελεί τις ασελγείς πράξεις με ένα tablet, σύμφωνα με το υλικό από την κάμερα του δασικού μονοπατιού, ανέφερε το Fox 43.

Αφού ο Θέμης Ματσούκας ταυτοποιήθηκε ως πιθανός ύποπτος, δασοφύλακες του τμήματος Προστασίας και Φυσικών Πόρων της Πενσυλβάνια έψαξαν το σπίτι του νωρίτερα αυτό το μήνα και ο ίδιος πανικοβλήθηκε, αναφέρεται στην καταγγελία.

Κάποια στιγμή, οι ερευνητές του είπαν ότι νόμιζαν πως γνώριζε τους λόγους για τους οποίους γινόταν η έρευνα στο σπίτι του και τότε ο καθηγητής ελληνικής καταγωγής φέρεται να απάντησε «τελείωσα, είμαι νεκρός», όπως υποστηρίζεται στα έγγραφα της κατηγορίας. Τα έγγραφα φέρεται να αναφέρουν επίσης πως παρακαλούσε επίσης τους δασοφύλακες να τον πυροβολήσουν, λέγοντας «πρέπει να πεθάνω» και επιπλέον να είπε στους ερευνητές: «το κάνω για να εκτονώνομαι».

Οι δασοφύλακες από την έρευνα φέρεται να κατάφεραν να βρουν το σακίδιο και τη μάσκα του σκι που ήταν ορατά στα πλάνα του συμβάντος του Απριλίου. Είδαν επίσης ένα σκύλο ρατσας κόλεϊ στο σπίτι του, ο οποίος ταίριαζε με τον σκύλο στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα.

Ο Θέμης Ματσούκας ήταν καθηγητής χημικής μηχανικής από το 1991, λαμβάνοντας τουλάχιστον τρία βραβεία διδασκαλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του, ανέφερε η Centre Daily Times. «Ο Θέμης Ματσούκας έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του και βρίσκεται σε άδεια», δήλωσε η πανεπιστημιακή σχολή στην εφημερίδα.

Οι κατηγορίες εις βάρος του καθηγητή 

Ο δικηγόρος του, Μάθιου Μακλέναχεν δεν είχε πολλά να πει την Τετάρτη, αναφέροντας στο δημοσίευμα: «Θα ήταν ακατάλληλο να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο αυτή τη στιγμή».

Ο Θέμης Ματσούκας κατηγορήθηκε για ασέλγεια, άσεμνη έκθεση και σεξουαλική επαφή με ζώο, πλημμελήματα, και άλλες κατηγορίες για κακοποίηση ζώων και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Φέρεται να συμμετείχε σε ασελγείς πράξεις στο δάσος από το 2014, σύμφωνα με τις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.