ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόεδρος Ουγγαρίας: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά»

Η Καταλίν Νόβακ ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός

Πρόεδρος Ουγγαρίας: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά»

Η Ουγγαρία ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία επειδή είναι πεπεισμένη ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά, δήλωσε η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση Index. Μίλησε για τη συνάντησή της με τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο στις 23 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ουκρανία αναμένει να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη μέσω στρατιωτικής δράσης και ως εκ τούτου ο Ζελένσκι «είναι λιγότερο αφοσιωμένος στην ειρήνη από τους Ούγγρους», η Νόβακ είπε: «Ο Ουκρανός πρόεδρος εκπροσωπεί τα ουκρανικά συμφέροντα, ο Ούγγρος πρόεδρος – τα ουγγρικά συμφέροντα. Έτσι πρέπει να γίνεται».

Ωστόσο, η Νόβακ επιβεβαίωσε ότι «δεν βλέπει μια στρατιωτική λύση που θα οδηγούσε μακροπρόθεσμα σε βιώσιμη ειρήνη [στην Ουκρανία]».

«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εξέφρασα αυτή την ισχυρή άποψη στον πρόεδρο [Ζελένσκι] τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», δήλωσε η Νόβακ. Πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία θα συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Index, η συζήτηση της Νόβακ με τον Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο καταφύγιο του Προέδρου της Ουκρανίας «στον μείον δεύτερο όροφο». Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Κίεβο, η Πρόεδρος της Ουγγαρίας, μαζί με τους ηγέτες πολλών άλλων χωρών, συμμετείχε στο φόρουμ της Πλατφόρμας της Κριμαίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.