ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε άσυλο στον λαό της Γάζας»

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δεσμευτεί για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων»

Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε άσυλο στον λαό της Γάζας»

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον λαό της Γάζας.

Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα είναι από τις πρώτες στον κόσμο που υποδέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Καλωσορίσαμε εκείνους (τους πρόσφυγες) από τη Συρία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ. «Η Σκωτία είναι πρόθυμη να είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε όσους παγιδεύονται σε αυτές τις τρομερές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «δεσμευτεί για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων» για το 1 εκατ. ανθρώπους που εκτοπίστηκαν στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας σημείωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η σύζυγός του, Νάντια Ελ-Νάκλα, είναι Σκωτσέζα και Παλαιστίνια και έχει οικογένεια που ζει στη Γάζα.

«Ο κουνιάδος μου είναι γιατρός στη Γάζα», είπε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας. «Όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στο τηλέφωνο, μας λέει για τις σκηνές της απόλυτης σφαγής. Τα νοσοκομεία εξαντλούνται από ιατρικές προμήθειες, οι γιατροί και οι νοσοκόμες πρέπει να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση από όλες: ποιον να θεραπεύσουν και ποιον να αφήσουν να πεθάνει. Αυτό δεν επιτρέπεται, όχι στην εποχή μας».

»Λοιπόν, πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν και ούτε θα έπρεπε να φύγουν, αλλά για τα εκατομμύρια που έχουν εκτοπιστεί μόνο σε αυτήν την τρέχουσα σύγκρουση, για όσους θέλουν να φύγουν, θα πρέπει να υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ .«Λόγω του τεράστιου αριθμού (προσφύγων), ο κόσμος πρέπει να εμπλακεί».

«Ας πούμε ότι η Σκωτία θα είναι ένα καταφύγιο για αυτούς. Ας το δείξουμε για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά για τον λαό της Γάζας», είπε ο Γιούσαφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.