ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυρηνικά όπλα: Η Ρωσία μιλά για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συνθήκη «New START» – Το «μπαλάκι» στην Ουάσιγκτον 

Η συνθήκη αυτή θέτει όρια στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο υπερδυνάμεις

Πυρηνικά όπλα: Η Ρωσία μιλά για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συνθήκη «New START» – Το «μπαλάκι» στην Ουάσιγκτον 

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διαπραγματευτών  για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στα απόνερα της δυτικής παράκρουσης ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στο ουκρανικό.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Μόσχα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην πιθανότητα αναβίωσης των επιθεωρήσεων στο πλαίσιο της συνθήκης New START και εξετάζει το ενδεχόμενο συναντήσεων μιας κοινής επιτροπής εκπροσώπων από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Οι επιθεωρήσεις έχουν σταματήσει από το 2020, αρχικά λόγω της πανδημίας της Covid-19.

«Εξετάζεται το θέμα της επανέναρξής τους. Μελετώνται οι πιθανότητες μιας πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίασης της διμερούς συμβουλευτικής επιτροπής», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η συνθήκη αυτή (Strategic Arms Reduction Treaty) θέτει όρια στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις και περιγράφει τους όρους υπό τους οποίους γίνεται η επαλήθευση και η επιθεώρηση των πυρηνικών οπλοστασίων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.