ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Φινλανδία: Συνελήφθη ο 12χρονος δράστης – Νεκρό ένα παιδί (φώτο) (upd2)

«Ακούστηκε μια τρομερή κραυγή» - Δύο οι τραυματίες

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Φινλανδία: Συνελήφθη ο 12χρονος δράστης – Νεκρό ένα παιδί (φώτο) (upd2)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 10:25) Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.

Νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι και τα τρία θύματα ήταν 12 ετών και ότι ένας ύποπτος, επίσης 12 ετών, συνελήφθη.

Φινλανδικά μέσα, που επικαλούνται την αστυνομία, μεταδίδουν ότι προς το παρόν οι αρχές δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω πώς εξελίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο ή πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο.

Η αστυνομία επίσης δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όπως έγινε γνωστό οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν περίπου 800 μαθητές.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

«Ακούστηκε μια τρομερή κραυγή»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Iltalente ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 09:00.

«Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε


Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος ως δράστης συνελήφθη.

«Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και ερευνά το συμβάν. Παρακαλούνται οι περαστικοί να μείνουν μακριά από την περιοχή και τους εσωτερικούς χώρους. Η πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει σε αγνώστους», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.