ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεβαίνει ο απολογισμός του μακελειού στην Πράγα: 15 νεκροί και 30 τραυματίες – Φοιτητές κρέμονταν από τα πεζούλια για να σωθούν (upd)

Ο δράστης αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί

Ανεβαίνει ο απολογισμός του μακελειού στην Πράγα: 15 νεκροί και 30 τραυματίες – Φοιτητές κρέμονταν από τα πεζούλια για να σωθούν (upd)

Στους 15 ανεβάζει τους νεκρούς του μακελειού την Πράγα και στους 30 τους τραυματίες η αστυνομία με τον δράστη που όπως όλα δείχνουν είχε ψυχολογικά προβλήματα να είναι ανάμεσα σε όσους έχουν χάσει την ζωή τους αλλά οι αρχές ακόμα βρίσκονται σε επιφυλακή.

 «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν«Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης» πρόσθεσε αλλά όλοι αναμένουν τις επίσημες ανκοινώσεις.

Σε μακελειό εξελίσσεται η ένοπλη επίθεση στην Πράγα καθώς οι πυροβολισμοί που έπεσαν σήμερα το απόγευμα στη σχολή Καλών Τεχνών Charles University στην Πράγα μιλούν για πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εξουδετερώθηκε και ονομάζεται David Kozak και είχε σκοτώσει τον πατέρα του πριν προβεί στην μαζική δολοφονία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτοκτόνησε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο.

«Γ@μ@μ@νη μέρα, γ@μ@μ@νη ζωή» και «πίνω τσάι και θέλω να αυτοκτονήσω» έγραφε πριν από λίγα 24ωρα στο Telegram ο δράστης του μακελειού, στα μηνύματα που βγαίνουν σήμερα (21.12.2023) στη δημοσιότητα, λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με τους 11 νεκρούς και τους πάνω από 30 τραυματίες.

«Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ», είναι επίσης ένα από τα σοκαριστικά μηνύματα που έγραψε ο δράστης του μακελειού στην Πράγα στο Telegram. Ταυτοποιήθηκε ως ο 24χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

«Αυτήν τη στιγμή σπεύδουμε να ελέγξουμε αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο στο Ναμέστι Γιαν Πάλαχ», αναφέρει στην ανάρτησή της η Αστυνομία της Τσεχίας για το αιματηρό περιστατικό στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί έπεσαν στο Charles University’s Faculty of Arts που βρίσκεται στην πλατεία Jan Palachκαι πως ο αριθμός των θυμάτων και των δραστών παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής με τοπικά μέσα όμως να μιλάνε για 11 νεκρούς και 30 τραυματίες.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1737857431886282812?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1737857431886282812%7Ctwgr%5E62ce1197a1eef1ed69d5b341fddd1af150a00fa5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fkosmos%2F543991%2Ftsechia-plirofories-gia-nekroys-apo-pyrovolismoys-se-scholeio-stin-praga%2F

Δείτε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου

foitites_tsexia

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φέρεται να απεικονίζεται ο δράστης του μακελειού:

shooter_prague2

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν ένα email που τους έλεγε να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Charles University) στην Πράγα ή γνωστό ιστορικά ως Πανεπιστήμιο της Πράγας είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη που λειτουργούν αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκαν. Σήμερα, το πανεπιστήμιο αποτελείται από 17 σχολές που βρίσκονται στην Πράγα (οι 14), το Χράντεκ Κραλόβε και το Πλζεν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.