ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρωσία: Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του πρώην υφυπουργού Άμυνας για την αποφυλάκισή του

Ο Τιμούρ Ιβανόφ αρνείται ότι δέχθηκε χρηματισμό με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλίων

Ρωσία: Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του πρώην υφυπουργού Άμυνας για την αποφυλάκισή του

Ένα ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη (8/5) την έφεση του πρώην υφυπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Τιμούρ Ιβανόφ, ενάντια στην προφυλάκισή του για υπόθεση δωροδοκίας.

Ο Τ.Ιβανόφ αρνήθηκε την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλίων (10,2 εκατομμύρια ευρώ).

Η υπηρεσία δικαστηρίων της Μόσχας ανακοίνωσε ότι η έφεση του Τ.Ιβανόφ για απελευθέρωση και κατ’ οίκον περιορισμό απορρίφθηκε.

Στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει εμπλακεί υπουργός της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, ο Ιβανόφ κατηγορείται για την «συστηματική λήψη μεγάλων μιζών» με τη μορφή υπηρεσιών ακινήτων από μια κατασκευαστική εταιρεία.

«Οι υποτιθέμενοι εργολάβοι του Ιβανόφ φέρεται να κατασκεύαζαν ακίνητα δωρεάν για αυτόν, κάτι που δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο δικηγόρος του, Μουράντ Μουσάγιεγ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το ακριβές ποσό, αλλά είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο ρούβλια», είπε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται τέτοιο ποσό.

Η σύλληψη του Ιβανόφ τον Απρίλιο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) θεωρήθηκε ευρέως ως σοβαρό πλήγμα για τον προϊστάμενό του, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, και ως ένδειξη εσωτερικής διαμάχης στην ελίτ, καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση για την πέμπτη θητεία του.

Το δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε επίσης ότι απέρριψε παρόμοια έφεση του Σεργκέι Μποροντίν, φίλου του Ιβανόφ και επίσης κατηγορούμενου για δωροδοκία.

Ο Αλεξάντερ Φόμιν, συνιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας που φέρεται να προωθούσε τις δωροδοκίες, συνελήφθη τον περασμένο μήνα αμέσως μετά τις συλλήψεις των Ιβανόφ και Μποροντίν.

Ο Τ.Ιβανόφ, στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο μετά τη σύλληψη, φορούσε τη στρατιωτική στολή, αλλά σήμερα εμφανίστηκε με πολιτικά ρούχα.

Ο Τ.Ιβανόφ προσωρινά απαλλάχθηκε των υπουργικών του καθηκόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.