ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρωσία: Ξεκίνησαν τα πυρηνικά γυμνάσια των ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (βίντεο)

Βολές με Iskander και Kinzhal από τη ρωσική Αεροπορία στο πρώτο στάδιο των ασκήσεων

Ρωσία: Ξεκίνησαν τα πυρηνικά γυμνάσια των ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την πρώτη φάση των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή για τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πυραύλων Iskander, όσο και Kinzhal και στοχεύουν στην ετοιμότητα των μονάδων και του εξοπλισμού για την πολεμική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, με σκοπό την αυξημένη ενσωμάτωση με συμβατικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

«Οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας των μονάδων και του εξοπλισμού για την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για την απάντηση και την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Δείτε εδώ την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων για την άσκηση: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.