ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά UAV κοντά στην Κριμαία

Ένα Reaper και ένα Global Hawk

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά UAV κοντά στην Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία.

Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται πολύ συχνά στην περιοχή αυτήν τους τελευταίους μήνες.

Αφού διαπίστωσε ότι drones «κατευθύνονταν προς τα σύνορα του ρωσικού κράτους» η Μόσχα έστειλε δύο μαχητικά «για να εμποδίσουν μια πιθανή παραβίαση των συνόρων» και «να εμποδίσουν την αναγνωριστική αποστολή» αυτών των αεροσκαφών, ανέφερε στο υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Τα δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα Reaper και ένα Global Hawk, «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας». Όταν έφτασαν στο σημείο τα ρωσικά μαχητικά, τα UAV «άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από τη ζώνη» αυτή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή η Ρωσία υποστήριξε ότι αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε στα σύνορά της, στη Μαύρη Θάλασσα. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στις αρχές Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.