Σ.Λαβρόφ: Αν η Δύση δώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν

«Δεν περιοριζόμαστε στο Ντονμπάς»

Σ.Λαβρόφ: Αν η Δύση δώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμα πιο πέρα εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο.

«Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria-Novosti και το δίκτυο RT.

Όταν η Ρωσία επενέβη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε ότι είχε την πρόθεση να καταλάβει ουκρανικά εδάφη, λέγοντας ότι στόχος του ήταν η αποστρατιωτικοποίηση και η «αποναζιστικοποίηση» της χώρας – μια δήλωση την οποία απέρριψαν το Κίεβο και η Δύση ως πρόσχημα για έναν επεκτατικό πόλεμο.

Αφού απωθήθηκε στην αρχική προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 25 Μαρτίου ότι η πρώτη φάση της ειδικής επιχείρησης είχε ολοκληρωθεί και ότι τώρα θα επικεντρωθεί στην «επίτευξη του βασικού στόχου, της απελευθέρωσης του Ντονμπάς».

Σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, κατέλαβε το Λουχάνσκ, μια από τις δύο περιοχές που αποτελούν το Ντονμπάς, αλλά απέχει ακόμα από την κατάληψη του συνόλου των εδαφών της έτερης περιοχής του Ντονέτσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι δυνάμεις τoy έχουν ήδη καταλάβει εδάφη πολύ πέρα από το Ντονμπάς, ειδικά στις νότιες περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, και συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραυλικά χτυπήματα σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.