ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σαουδική Αραβία: «Σκληρό παζάρι» για την απόκτηση αμερικανικής πυρηνικής τεχνολογίας

Σε αντάλλαγμα με την υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ στην επερχόμενη συμφωνία για τη Γάζα

Σαουδική Αραβία: «Σκληρό παζάρι» για την απόκτηση αμερικανικής πυρηνικής τεχνολογίας

Φέρεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τις συλλήψεις πολιτών της για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν τον πόλεμο στη Γάζα, παρά την έλλειψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Σαουδάραβες κρατούνται για διαδικτυακά σχόλια, κάποια από τα οποία είναι δεκαετίας, σε ένα ήδη περιορισμένο περιβάλλον πολιτικής έκφρασης, σύμφωνα με το Bloomberg την Τετάρτη.

Οι συλλήψεις φαίνεται ότι προκλήθηκαν από «ανησυχίες για την ασφάλεια» σχετικά με τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τη Γάζα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο διπλωμάτες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πυρηνικό αντάλλαγμα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να συνομιλεί με τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία πριν από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ακόμη εμπόδια για μια συμφωνία.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις με το Ριάντ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, μια συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιλαμβάνει την προμήθεια τεχνολογίας των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία με αντάλλαγμα την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με πάνω από 34.500 νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχει πυροδοτήσει αντι-ισραηλινά συναισθήματα και διαδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ριάντ και οι σύμμαχοί του έχουν καταστείλει διαδηλώσεις, φοβούμενοι ότι θα πυροδοτήσουν εξεγέρσεις, ενώ οι αναμνήσεις της Αραβικής Άνοιξης παραμένουν ζωντανές.

Πηγές ανέφεραν ότι οι συλλήψεις έφτασαν μέχρι στελέχη εταιρειών, με τις απόψεις τους για τον πόλεμο στη Γάζα να θεωρούνται «εμπρηστικές».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.