ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρωσία: Ηλεκτρονική επίθεση σε ένα σύστημα… παραγγελιών τροφίμων από τους συγγενείς για τους φυλακισμένους

Χάκερ παρενέβησαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι συγγενείς αγοράζουν τρόφιμα για τους φυλακισμένους

Ρωσία: Ηλεκτρονική επίθεση σε ένα σύστημα… παραγγελιών τροφίμων από τους συγγενείς για τους φυλακισμένους

Ομάδα χάκερ ξεκίνησε να «σπάει» την ασφάλεια του συστήματος υπολογιστών της Ρωσικής Υπηρεσίας Φυλακών (FSIN), λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ναβάλνι στις 16 Φεβρουαρίου σε μια αποικία κρατουμένων στον Αρκτικό κύκλο.

Οι ίδιοι δήλωσαν στο CNN ότι το έκαναν αυτό για να εκδικηθούν για τον θάνατο του Ναβάλνι.

Επιπλέον, οι χάκερ χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ρωσικού συστήματος φυλακών, όπου συγγενείς αγοράζουν τρόφιμα για τους κρατούμενους, για να αλλάξουν τις τιμές προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά και οι κονσέρβες βοδινού κρέατος, μειώνοντας τις στο ένα ρούβλι, που αντιστοιχεί περίπου σε 0,01 δολάρια, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο από αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημοσίευσαν οι χάκερ. Κανονικά, τα είδη αυτά κοστίζουν πάνω από 1 δολάριο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα φυλακών το οποίο φαίνεται ότι παραβίασαν οι χάκερ ανήκει στο ρωσικό κράτος και είναι επίσημα γνωστό ως JSC Kaluzhskoe, σύμφωνα με τα ρωσικά επιχειρηματικά αρχεία που εξέτασε το CNN.  Η JSC Kaluzhskoe εξυπηρετεί 34 περιφέρειες της Ρωσίας.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με πληροφορίες για 800.000 κρατούμενους, που βρίσκονται σε ρωσικές φυλακές και αποικίες κρατουμένων , συμπεριλαμβανομένης της αποικίας κρατουμένων «Πολικός λύκος» στην οποία πέθανε ο Ναβάλνι.

Μεταξύ άλλων οι χάκερ δημοσίευσαν τους αριθμούς τηλεφώνων και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) των συγγενών των κρατουμένων με την ελπίδα ότι «κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να συμβάλει στο να καταλάβουν τι συνέβη στον Ναβάλνι», δήλωσε ένας από την ομάδα των χάκερ.

Την ημέρα της επίθεσης, μια φωτογραφία του Ναβάλνι με τη σύζυγό του Γιούλια εμφανίστηκε σε έναν από τους ιστότοπους της υπηρεσίας φυλακών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χάκερ δήλωσαν στο CNN ότι οι ειδικοί της FSIN προσπαθούσαν επί αρκετές μέρες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επίθεσης, κατά τη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες άνθρωποι κατάφεραν να αγοράσουν προϊόντα για τους αγαπημένους τους σε αποικίες και φυλακές σε μειωμένες τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.