ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Κίνα θα ταξιδέψει τον Μάιο ο Β.Πούτιν – Θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης θητείας του

Στην Κίνα θα ταξιδέψει τον Μάιο ο Β.Πούτιν – Θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Μάιο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η επίσκεψη του να γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Mαΐου και αφού πρώτα έχει ορκιστεί στην προεδρία της Ρωσίας (κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7/5) και σε κάθε περίπτωση πριν από το ταξίδι του Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης θητείας του στο προεδρικό αξίωμα της Ρωσίας.

Κίνα και Ρωσία έχουν αναπτύξει στενές πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια ενώ και οι δύο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης.

Τον Φεβρουάριο του 2022 και λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο, έκανε λόγο για «φιλία χωρίς όρια» μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι χαρακτηριστικό πως το διμερές εμπόριο Ρωσίας – Κίνας ξεπέρασε τα 218 δισεκατομμύρια δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, επιτυγχάνοντας έτσι το στόχο που είχαν θέσει Β.Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ να έχουν αυξήσει το διμερές εμπόριο πάνω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.