ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ

Σαράντα άτομα νοσηλεύονται

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ

Όπως δήλωσε αξιωματούχος στην Τυνησία, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση μολυσμένου αλκοόλ στα νότια της χώρας.

Άρχισε έρευνα και το άτομο που προμήθευσε το αλκοόλ συνελήφθη, δήλωσε στο AFP ο Fethi Baccouche, εκπρόσωπος του δικαστηρίου Medenine. Η ανάλυση του αλκοόλ βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ήταν πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση.

Από τα 40 επιζώντα θύματα, τα περισσότερα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, αλλά ορισμένα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Τύνιδα για θεραπεία, δήλωσε ο Baccouche, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

Οι δηλητηριάσεις από λανθασμένα παρασκευασμένο ή νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνές στην Τυνησία και συχνά θανατηφόρες. Το 2021, οι υγειονομικές αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν πέντε θανάτους και τη νοσηλεία άλλων 25 στην Κασερίν, στα δυτικά της χώρας, αφού ήπιαν μολυσμένο αλκοόλ.

Και τον Μάιο του 2020, 39 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, εκ των οποίων έξι πέθαναν, αφού ήπιαν μεθανόλη κοντά στην πόλη Καϊρουάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατανάλωση σπιτικού αλκοόλ είναι συνηθισμένη σε ορισμένες εργατικές συνοικίες της Τύνιδας και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου τα ποσοστά φτώχειας είναι υψηλά. Το αλκοόλ, το οποίο είναι παράνομο, είναι συχνά πολύ φθηνότερο από αυτό που πωλείται στα καταστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.