ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραδοχή Β.Ζελένσκι: «Η αντεπίθεση προχωράει πιο αργά απ’ ό,τι επιθυμούσαμε» – Πάνω από 10.000 απώλειες για τους Ουκρανούς

«Θα προχωρήσουμε στο πεδίο της μάχης με τον τρόπο που θεωρούμε καλύτερο»

Παραδοχή Β.Ζελένσκι: «Η αντεπίθεση προχωράει πιο αργά απ’ ό,τι επιθυμούσαμε» – Πάνω από 10.000 απώλειες για τους Ουκρανούς

Το BBC μετέδωσε σήμερα δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις οποίες αναφέρει πως η πρόοδος που σημειώνει η αντεπίθεση του Κιέβου εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης είναι «πιο αργή απ’ ό,τι επιθυμούσαμε».

«Μερικοί πιστεύουν πως αυτό είναι μια χολιγουντιανή ταινία και περιμένουν αποτελέσματα τώρα», φέρεται να δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη.

Ο Ζελένσκι δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, πως η προώθηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι εύκολη, καθώς 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους έχουν ναρκοθετηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ό,τι και να θέλουν μερικοί, περιλαμβανομένων αποπειρών να μας ασκήσουν πίεση, με όλο το δέοντα σεβασμό, θα προχωρήσουμε στο πεδίο της μάχης με τον τρόπο που θεωρούμε καλύτερο», δήλωσε ο Ζελένσκι στο BBC.

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν φθάσει ακόμη στα πιο βαριά ρωσικά οχυρωματικά έργα, τα οποία βρίσκονται πίσω από τη μήκους 1.000 χιλιομέτρων γραμμή του μετώπου.

Παράλληλα και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής του, η οποία προχωρά πιο αργά από όσο θα ήθελε η Ουκρανία.

«Είναι απολύτως κατανοητό ότι ο κόσμος θέλει να είναι σαν ταινία – πολύ γρήγορα: η ταινία ξεκινά στη 1:00 το μεσημέρι και τελειώνει σε 80 λεπτά. Και είναι ξεκάθαρο τι συνέβη. Φυσικά, τα πράγματα δεν θα είναι έτσι στην πραγματικότητα και ο πόλεμος είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Θα προχωρήσουμε σταδιακά, με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας σκληρή αντίσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Χάνα Μαλιάρ, είναι λάθος να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα της επίθεσης αποκλειστικά με βάση τον αριθμό των χιλιομέτρων που καταφέρνουν να προχωρήσουν ή τον αριθμό των οικισμών που κατακτούν.

Υπάρχουν πολλά κριτήρια αποτελεσματικότητας και ο στρατός έχει πολλά καθήκοντα, σημείωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα καθήκοντα που έχουν τεθεί για τον στρατό εκπληρώνονται και ότι τα στρατεύματα προχωρούν σε όλους τους τομείς της επίθεσης».

Σύμφωνα με την Χάνα Μαλιάρ, οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε ορισμένες περιοχές και βρίσκονται σε άμυνα σε άλλες περιοχές. Ωστόσο, το «κύριο χτύπημα» από τον ουκρανικό στρατό «έρχεται», προειδοποίησε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν «σκληρή ρωσική αντίσταση» κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους.

Ο ουκρανικός στρατός κάνει μάταιες προσπάθειες να πραγματοποιήσει επίθεση από τις αρχές του μήνα.

Από τις 4 Ιουνίου περίπου σχεδόν 10.000 με 11.000 Ουκρανοί στρατιώτες είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα επίθεσης στις νότιες περιοχές του Ντονιέτσκ και στην Ζαπορίζια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.