ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Β.Ζελένσκι: Στην Σαουδική Αραβία για «δανεικά και… αγύριστα»; – Συναντήθηκε με τον MBS

Θα συζητήσει τις «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες του Κιέβου

Β.Ζελένσκι: Στην Σαουδική Αραβία για «δανεικά και… αγύριστα»; – Συναντήθηκε με τον MBS

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έφτασε στη Σαουδική Αραβία για «να συνεχίσει τον διάλογο με τον πρίγκιπα Mohammed Bin Salman», ανακοίνωσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ του Κιέβου στις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ τα «βασικά θέματα» που θα συζητηθούν μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και του Σαουδάραβα διαδόχου  είναι η «ειρηνευτική φόρμουλα» της Ουκρανίας και η επιστροφή των Ουκρανών κρατουμένων.

«Θα συζητήσουμε επίσης τους υποσχόμενους τομείς της οικονομικής συνεργασίας και τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι, αλλά προφανώς αυτό που απασχολεί τον Ουκρανός νπ0ρέοδρο δεν είναι η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας (και ποιας Ουκρανίας βέβαια) αλλά η επιβίωσή του.

Στην πραγματικότητα ο Ουκρανός πρόεδρος μάλλον θα ζητήσει δάνειο από τη Σαουδική Αραβία αφού ο πακτωλός χρημάτων από τις ΗΠΑ προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνει να έχει στερέψει.

Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε μια διεθνή σύνοδο κορυφής για την ειρηνευτική φόρμουλα τον Αύγουστο του 2023. Η χώρα έχει επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαπραγμάτευση των ανταλλαγών κρατουμένων με τη Ρωσία, επιτρέποντας στην Ουκρανία να επιτύχει μια σημαντική ανταλλαγή που να περιλαμβάνει σχεδόν 300 άτομα το Σεπτέμβριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.