ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βερολίνο: Ένα κατεστραμμένο ρωσικό άρμα μάχης «πάρκαραν» έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας

Η ρωσική πρεσβεία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό

Βερολίνο: Ένα κατεστραμμένο ρωσικό άρμα μάχης «πάρκαραν» έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας

Άτομα που διαμαρτύρονται για την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία στάθμευσαν σήμερα ακριβώς μπροστά από την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο ένα κατεστραμμένο, σκουριασμένο ρωσικό άρμα μάχης.

«Το κατεστραμμένο άρμα μάχης σηματοδοτεί την πτώση. Η Ουκρανία θα γίνει το Στάλινγκραντ του Πούτιν», δήλωσε ο Βίλαντ Γκίμπελ, επιμελητής του μουσείου Berlin Story Bunker, αναφερόμενος στην ήττα της Γερμανίας σε μια μεγάλη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σ’ αυτήν την πρεσβεία κάθονται εγκληματίες πολέμου. Κανένας από την πρεσβεία δεν τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία… Πάντα διερωτώμαι τι μπορώ να κάνω και αυτό είναι το ελάχιστο. Όμως το να τοποθετήσεις ένα κατεστραμμένο άρμα μάχης μπροστά από την πόρτα των Ρώσων σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι φυσιολογικό. Δόξα στην Ουκρανία» , δήλωσε ο Γκίμπελ.

Η ρωσική πρεσβεία δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει το περιστατικό.

Το άρμα μάχης, ένα ρωσικό άρμα τύπου Τ-72 Β1, (του 1985), καταστράφηκε στις 31 Μαρτίου του 2022 κοντά στο χωριό Ντμίτριφκα κοντά στο Κίεβο, από αντιαρματική νάρκη, σύμφωνα με τον διοργανωτή της δράσης Γκίμπελ και τον συνάδελφό του Έννο Λέντσε.

Το μετέφεραν στην Γερμανία με την βοήθεια του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και του Εθνικού Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας της Ουκρανίας.

Το άρμα μάχης τοποθετήθηκε στην διασταύρωση της Σαντοουστράσε και του πιο τουριστικού δρόμου της γερμανικής πρωτεύουσας Ούντερ ντεν Λίντεν, όπου θα παραμείνει έως την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου.

Το άρμα θα περιοδεύσει ανά την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.