ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα καταρρέει στην Κίνα μετά τις σφοδρές πλημμύρες

Πάνω από 53.000 άνθρωποι στην επαρχία χρειάστηκε να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές

Βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα καταρρέει στην Κίνα μετά τις σφοδρές πλημμύρες

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα, ενώ παράλληλα δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ισχυρές καταιγίδες και βροχές πλήττουν από την Πέμπτη την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, την πλουσιότερη και πιο πυκνοκατοικημένη της Κίνας με πρωτεύουσα την Καντόνα (Γκουανγκτζόου), που αποτελεί το σύμβολο της κινεζικής κατασκευαστικής δύναμης.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν οι ποταμοί σε τέτοιο βαθμό που να εγείρουν φόβους για «πλημμύρες του αιώνα», προειδοποίησαν χθες, Κυριακή, οι τοπικές αρχές.

Ως αυτή τη στιγμή «τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), επικαλούμενο τον οργανισμό που επιβλέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 11 ανθρώπων.

Πάνω από 53.000 άνθρωποι στην επαρχία χρειάστηκε να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές, διευκρίνισε επίσης το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από τις σφοδρές πλημμύρες κατέρρευσε μια γέφυρα:

Διασώστες αγωνίζονταν σήμερα σε διάφορες περιοχές της επαρχίας να απομακρύνουν κατοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, ορισμένοι μεταφέροντας ηλικιωμένους στις πλάτες τους, ενώ και ελικόπτερα αναπτύχθηκαν για τη διάσωση χωρικών που είχαν παγιδευτεί από κατολισθήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συντριπτική πλειονότητα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την Σινγκγιουάν, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την Καντόνα και την οποία διαρρέει ο ποταμός Μπέι, παραπόταμος του Ποταμού των Μαργαριταριών (Τζου Τζιάνγκ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.