ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ για την εθνική επέτειο παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε επιστολές τους, τόσο ο πρόεδρος της Κίνας όσο και της Ρωσίας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους με τη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ για την εθνική επέτειο παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η συμπλήρωση 75 ετών από την ανακήρυξη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, όπως είναι η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας, εορτάστηκε με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, παρουσία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία που φέρει το όνομα του πρώτου ηγέτη της χώρας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ (παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν).

Υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ και είχε συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA). Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσει την στρατηγική συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Βόρεια Κορέας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε επίσης επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία υπογραμμίζει ότι Μόσχα και Πιονγκγιάνγκ θα ισχυροποιήσουν τις διμερείς σχέσεις τους με σκοπό να εγγυηθούν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κιμ αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία αυτόν τον μήνα προκειμένου να συναντήσει τον Πούτιν και να συζητήσουν εξοπλιστικά προγράμματα για την υποστήριξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.