ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χιούστον: Φρικτός θάνατος 8χρονης σε πισίνα ξενοδοχείου – Τη «ρούφηξε» σωλήνας (φώτο)

Η προκαταρκτική αιτία θανάτου της Αλίγια Ζάικο είναι «πνιγμός και μηχανική ασφυξία»

Χιούστον: Φρικτός θάνατος 8χρονης σε πισίνα ξενοδοχείου – Τη «ρούφηξε» σωλήνας (φώτο)

Φρικτό θάνατο βρήκε ένα 8χρονο κορίτσι σε πισίνα ξενοδοχείου στο Χιούστον, καθώς τη «ρούφηξε» ο σωλήνας όταν κολυμπούσε. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το παιδί «κολυμπούσε με άλλα μέλη της οικογένειας σε μια πισίνα τύπου ‘lazy river’ στο DoubleTree by Hilton στο Χιούστον, όταν εξαφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με δελτίο τύπου του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Η εξαφάνιση του παιδιού δηλώθηκε γύρω στις 5:45 μ.μ. τοπική ώρα και το πτώμα του βρέθηκε «μέσα σε έναν μεγάλο σωλήνα στην πισίνα» γύρω στις 11:30 το ίδιο βράδυ. Το παιδί κρίθηκε επί τόπου νεκρό.

«Πρόκειται για μία από τις πιο θλιβερές περιπτώσεις που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό» δήλωσε ο Τιμ Μίλερ, ιδρυτής της EquuSearch του Τέξας.

Η προκαταρκτική αιτία θανάτου της 8χρονης Αλίγια Ζάικο είναι «πνιγμός και μηχανική ασφυξία», σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή, το οποίο ανέφερε ότι ο θάνατός της φαίνεται να ήταν ατύχημα.

H συντετριμμένη μητέρα της Αλίγια, Ντανιέλα Ζάικο, μοιράστηκε στο Facebook μια selfie που τραβήχτηκε στην πισίνα, γράφοντας στη λεζάντα: «Η τελευταία μας φωτογραφία».

«Όλοι λένε ότι η μοίρα μας είναι γραμμένη… αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η δική σου ήταν έτσι» έγραψε στα ισπανικά.

«Σ’ ευχαριστώ αγάπη μου, για τα 8 χρόνια που μου χάρισες δίπλα σου. Σ’ ευχαριστώ κορίτσι μου, που μου έμαθες τι σημαίνει αγάπη και ευγενική καρδιά».

Η 8χρονη εξαφανίστηκε για ώρες – Πώς βρέθηκε στον σωλήνα πισίνας

Μεταξύ των πρώτων που ανταποκρίθηκαν στον τόπο του συμβάντος ήταν ο Τιμ Μίλερ, ο ιδρυτής του Texas EquuSearchμ ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και διάσωσης.

«Κινητοποιήσαμε πολύ κόσμο. Είχαμε ανθρώπους που έψαχναν παντού, σε διάφορα δωμάτια και παντού» δήλωσε στο ABC13 Houston.

Οι αστυνομικοί χτένισαν το ξενοδοχείο, ενώ η μη κερδοσκοπική οργάνωση εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μαζί με το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον και ανακάλυψαν ότι η Αλίγια είχε εξαφανιστεί κάτω από το νερό.

Τότε, η πισίνα αποστραγγίστηκε και μια μικρή κάμερα του Τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας συνδέθηκε σε ένα κοντάρι προκειμένου να ερευνηθούν οι σωλήνες βάθους 6 μέτρων.

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε γύρω στις 11:30 το βράδυ. Το «μικρό χέρι και μέρος του σώματος» του κοριτσιού ήταν τα πρώτα που «έπιασε» η κάμερα, καθώς το παιδί είχε σφηνωθεί βαθιά μέσα στον σωλήνα, σύμφωνα με τον Μίλερ, ο οποίος εξήγησε ότι ο σωλήνας αντί να αντλεί νερό προς τα έξω, το ρουφούσε προς τα μέσα.

Η προσπάθεια ανάσυρσης του σώματος της Αλίγια διήρκησε περίπου 13 ώρες. Λίγο αργότερα, η μητέρα της δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες της κόρης της στο Facebook.

«Ελπίζω να σε ξαναδώ μια μέρα και να συνεχίσεις να με ψάχνεις και να έχεις αυτό το μεγάλο χαμόγελο που ήταν τόσο μεταδοτικό» έγραψε προσθέτοντας: «Είσαι το πιο όμορφο πράγμα που μου έδωσε ο Θεός και μετά από κάθε μάχη που περάσαμε μαζί, αυτή δεν την κερδίσαμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.