ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δράμα: Χειροπέδες σε γυναίκα που προσπάθησε να πουλήσει στο διαδίκτυο βυζαντινή εικόνα – Ζητούσε 1.200€ (φώτο)

Αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι ενδιαφέρονται για την εικόνα παριστάνοντας τους αγοραστές

Δράμα: Χειροπέδες σε γυναίκα που προσπάθησε να πουλήσει στο διαδίκτυο βυζαντινή εικόνα – Ζητούσε 1.200€ (φώτο)

Μια γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει παράνομα μία αρχαία βυζαντινή εικόνα σε περιοχή της Δράμας και προς το σκοπό αυτό είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο σχετική αγγελία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές και συνέλαβαν σε προκαθορισμένο ραντεβού την γυναίκα, κατάσχοντας – παράλληλα – την εικόνα.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 πρόκειται για φύλλο τρίπτυχου από εικόνα οικιακής λατρείας που χρονολογείται στον 18ο αιώνα και εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 57χρονης ζητούσε το ποσό των 1.200 ευρώ για την πώληση της εικόνας. Η 57χρονη οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δράμας για τα περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.