ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΑΣ και Paramount συμφώνησαν για την από κοινού παραγωγή περιφερόμενων πυρομαχικών τύπου IRIX

Μεγάλης εμβέλειας το νέο drone

ΕΑΣ και Paramount συμφώνησαν για την από κοινού παραγωγή περιφερόμενων πυρομαχικών τύπου IRIX

Τα ΕΑΣ και η Paramount Industries Greece, θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα της Paramount Group, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την από κοινού παραγωγή στη Ελλάδα Μακράς Εμβέλειας Περιφερόμενων Πυρομαχικών (Long Range Loitering Munitions) τύπου IRIX, σε μια σημαντική κίνηση για την ενδυνάμωση των εγχώριων κατασκευαστικών δυνατοτήτων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η κοινή δήλωση, που έγινε κατά τη διάρκεια της Αμυντικής Έκθεσης DEFEA 2023, έρχεται σε μια περίοδο που η ελληνική αμυντική βιομηχανία επαναπροσδιορίζει με δυναμισμό τις δυνατότητες και τις προοπτικές της σε περιβάλλον σύνθετων γεωπολιτικών προκλήσεων και αναγκών.

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή στην Ελλάδα προηγμένων και διεθνώς ανταγωνιστικών περιφερόμενων πυρομαχικών μακράς εμβέλειας, με σκοπό όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την εξαγωγή τους σε διεθνείς πελάτες.

Ο Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται για την εταιρία μας αλλά και την χώρα μας μέσα από την παραγωγή στην Ελλάδα  ενός εκ των πλέον προηγμένων Περιπλανώμενων Πυρομαχικών Μακρού Βεληνεκούς στον κόσμο, συνεργαζόμενοι με έναν από τους πρωτοπόρους στο εν λόγω πεδίο.

ΕΑΣ και Paramount έχουν αναπτύξει από κοινού το IRIX, ένα καινοτόμο και προηγμένο σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα τίθενται οι βάσεις για ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».

Το πρώτο drone καμικάζι της ελληνικής αγοράς

Το IRIX (ίρηξ, γεράκι κατά τον Όμηρο) βασίζεται στο τεχνολογικά προηγμένο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) N-Raven της Paramount. Το N-Raven έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου ψηφιακά, γεγονός που διευκολύνει την άμεση μεταφορά τεχνογνωσίας και δίνει τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης εγχώριας παραγωγής.

Το IRIX θα είναι το πρώτο drone καμικάζι Μακράς Εμβέλειας που θα εισέλθει στην ελληνική αγορά, και ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα συστήματα που παράγονται στην Ευρώπη.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη του IRIX στην Ελλάδα, αλλά και την διαρκή συμμετοχή των ΕΑΣ στην διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη μελλοντικών συστημάτων.

Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα επιδιωχθεί η ευρεία συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην εφοδιαστική αλυσίδα για την παραγωγή του συστήματος, ενισχύοντας την ασφάλεια εφοδιασμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αυξάνοντας τα οφέλη και τις προοπτικές για την εγχώρια βιομηχανία και την εθνική οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το IRIX είναι ένα προηγμένο σύστημα με εξαιρετική σχέση κόστους – οφέλους, σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σε εναέρια αναγνώριση και προσβολές ακριβείας που υπάρχουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης. To σύστημα μεταφέρει στους επιχειρησιακούς διοικητές εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή που επιχειρεί και τους δίνει την δυνατότητα να πλήξουν με ακρίβεια και ισχύ στόχους υψηλής αξίας που θα επιλέξουν στο βάθος της εχθρικής διάταξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.