ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες λέμβοι εφόδου για τους Βασιλικούς Πεζοναύτες

Νέες λέμβοι εφόδου για τους Βασιλικούς Πεζοναύτες

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες (Royal Marines) απέκτησαν έναν νέο τύπο θωρακισμένης και βαριά οπλισμένης λέμβου 

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες (Royal Marines) απέκτησαν έναν νέο τύπο θωρακισμένης και βαριά οπλισμένης λέμβου εφόδου (Offshore Raiding Craft), ενώ Πεζοναύτες από την 539 Μοίρα Εφόδου πραγματοποίησαν επίδειξη των ικανοτήτων της πριν λίγες ημέρες στο Πλύμουθ της Αγγλίας.

Οι Πεζοναύτες παραδοσιακά αναλαμβάνουν αποστολές σε κατεξοχήν θαλάσσια και αμφίβια περιβάλλοντα, κοντά σε ακτές και επ’ ωφελεία στόλου, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν κατάλληλα τη νέα λέμβο που πετυχαίνει ταχύτητα μέχρι 20 κόμβους.

Το βασιλικό Ναυτικό διαθέτει αρκετά μεγάλα αποβατικά πλοία δεξαμενής και οι λέμβοι εφόδου υπήρξαν ανέκαθεν τα μικρότερα και πιο ευέλικτα σκάφη εξόρμησης που μπορούσαν να επιχειρήσουν από αυτά με τους Πεζοναύτες.

Η νέα αυτή λέμβος θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους Πεζοναύτες στις αποστολές τους, ανάμεσα στις οποίες αυξανόμενη σημασία έχει πλέον ο πόλεμος κατά της πειρατείας.

Ωστόσο, η προστασία μονάδων επιφάνειας είναι μόνο μια πτυχή των αρετών της νέας λέμβου. Μετά από αρκετά σημαντικά μαθήματα κυρίως στο Ιράκ, η νέα λέμβος διαθέτει θωράκιση ενάντια σε ελαφρά όπλα, αλλά και μεγαλύτερη ισχύ πυρός με δυο πενηντάρια πολυβόλα.

Επιπλέον, διαθέτει και ειδικά ασπίδια προστασίας σε όλες τις θέσεις, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με πολυβόλα γενικής χρήσης μικρότερου διαμετρήματος, αλλά και τα νέα βομβιδοβόλα GMG που απέκτησαν πρόσφατα οι Βασιλικοί Πεζοναύτες.

Παράλληλα, διαθέτει πλέον ορατότητα 360 μοιρών με ταυτόχρονη δυνατότητα βολής ακόμα και σε ελάχιστες αποστάσεις κάνοντάς την ιδανική για περιπολίες σε επάκτια περιβάλλοντα αλλά και σε ποτάμια.

Η νέα λέμβος κατασκευάζεται από την Holyhead Marine, είναι ελαφριά και εύκολα μεταφερόμενη από αέρος, είτε εντός αεροσκάφους C-130 είτε αναρτημένο σε ελικόπτερο CH-47.

Διαθέτει διπλούς κινητήρες ντήζελ Steyr που με την σειρά τους προωθούν δυο υδατοστρόβιλους Rolls Royce . Το συνολικό της κόστος ανέρχεται στις 200.000 λίρες ανά μονάδα.

Το πλήρωμά της ανέρχεται σε επτά άνδρες. Το πρωτότυπο εισήλθε σε υπηρεσία για πρώτη φορά το 2005 και από τότε αποδείχθηκε με όλες τις αναβαθμίσεις που έχει υποστεί, ως ένα αναντικατάστατο εργαλείο περιπολίας.

Μάλιστα δυο από αυτές τις λέμβους θα συμμετάσχουν στην διεθνή άσκηση καταπολέμησης της τρομοκρατίας Taurus στην Μέση Ανατολή τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.