ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν το ερευνητικό Nautical Geo στην Κύπρο – Σπεύδουν ελληνικά πολεμικά (upd)

Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν το ερευνητικό Nautical Geo στην Κύπρο – Σπεύδουν ελληνικά πολεμικά (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 23.17): Ένα υποβρύχιο του ΠΝ Type 214 διατάχθηκε να σπεύσει στην περιοχή για να υποστηρίξει το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo το οποίο πολιορκείται από τον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Λάρνακας.

Επίσης μία ελληνική φρεγάτα κλάσης “S” διατάχθηκε να προσεγγίσει την περιοχή μαζί με μία πυραυλάκατο Super Vita, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντιαεροπορική προστασία της “S” και κυρίως την αντιπυραυλική της.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες.


Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης «G» και μία κορβέτα, μπλόκαραν πριν από λίγο την κίνηση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους (με σημαία Μάλτας) αλλά νοικιασμένο από την Ελλάδα Nautical Geo, το οποίο βρίσκονταν ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας και επιχειρούσε να κινηθεί προς τα ανατολικά!

Οι δύο τουρκικές φρεγάτες και μια κορβέτα κλάσης ADA, επικαλούμενες NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, στην περιοχή που θα έπρεπε να ερευνά το Nautical Geo του απαγόρευσαν να κινηθεί!

Τα τουρκικά πολεμικά απείλησαν με χρήση πυρών το ερευνητικό σκάφος που έχει ξεκινήσει μια πρώτη έρευνας της διαμόρφωσης του πυθμένα στην Α.Μεσόγειο.

Κανένα ελληνικό πλοίο δεν βρίσκεται στην περιοχή και κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία από το να επιβάλουν την θέληση της Άγκυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι το ερευνητικό επέστρεψε στην Λάρνακα, όπου βρίσκεται τώρα πολιορκημένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.