ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια 12 ν.μ. ;– Ο διαβόητος Τούρκος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί θέλει να μειώσει στα 3 ν.μ. τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας!

Ποια 12 ν.μ. ;– Ο διαβόητος Τούρκος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί θέλει να μειώσει στα 3 ν.μ. τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας!

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, αλλά και του περίφημου «φετομετρητή», (νι υπάρχει και αυτό!) απόστρατος ναύαρχος, καθημερινός σχεδόν «μαϊντανός» των τούρκικων τηλεοπτικών εκπομπών και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, «ξαναχτύπησε», με ακόμη μια ανεδαφική τοποθέτηση.

Αυτή τη φορά ασχολείται με την ίδια την κυριαρχία της χώρας μας, φτάνοντας σε σημείο να πει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να μειωθούν στα 3 ναυτικά μίλια, αντί για 6 που είναι σήμερα.

Ο Γιαϊτζί, αντιστρέφοντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, κατηγορεί την Ελλάδα, για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ενώ προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Όλα αυτά, σε αναρτήσεις του στο Twitter, τις οποίες συνοδεύει με σχετικούς χάρτες.

«Εγώ λέω εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν τουρκο-ελληνικά προβλήματα, υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις. Ας δει ο τυφλός και ας ακούσει ο κωφός. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων», υποστηρίζει.

Και προσθέτει: «Το καθεστώς στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. έτσι ονομάζουν το Αιγαίο οι Τούρκοι πλέον καθώς δεν μπορούν λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας να λένε το ελληνικό όνομά του) έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάννης και έχουν ληφθεί ως βάση τα 3 μίλια χωρικά ύδατα.

Η Τουρκία θα πρέπει επειγόντως να καλέσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο καθεστώς της Λωζάννης, όπου τα χωρικά ύδατα είναι 3 μίλια στο τη Θάλασσα των Νήσων, και να σεβαστεί το νόμο», αναφέρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.