Κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν βάλει μυαλό από το τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα» το οποίο προέβλεπε τουρκική επίθεση στην δυτική Θράκη μέσω του Έβρου και τώρα ετοιμάζουν νέα γέφυρα η οποία θα μπορεί να χρησιμεύσει και ως διάβαση για τα τουρκικά άρματα μάχης  στην περιοχή της διόδου Κήπων – Υψάλων.

Τη συμφωνία πρόκειται να υπογράψουν  την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο θα υπογράψει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ), ενώ από τουρκικής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χαμπίμπ Σολούκ (M.Habib Soluk).

Παρόντες στην τελετή της υπογραφής θα είναι: ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνταντίνος Κατσιμίγας, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν (Tuğrul Biltekin), υπηρεσιακοί παράγοντες της Τουρκίας και η Μεικτή Ομάδα Εργασίας των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη της εξαμελούς Μεικτής Ομάδας Εργασίας των δύο χωρών, η οποία είναι υπεύθυνη για τον τεχνικό και διαχειριστικό συντονισμό της μελετητικής ωρίμανσης του έργου και της προετοιμασίας για τη δημοπράτηση και υλοποίησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr