ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τηλεφωνική διπλωματία Τσαβούσογλου για την ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική διπλωματία Τσαβούσογλου για την ανατολική Μεσόγειο

Με 5 ομολόγους του από άλλες χώρες μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το Σάββατο 13/7 για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σλοβακίας, της Κιργισίας, της Σλοβενίας, της Ρουμανίας και της Μάλτας, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών του.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα στήριξε σήμερα τη νέα πρόταση για συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων της Κύπρου, που υπέβαλε ο Τ/Κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στην Ε/κ πλευρά μέσω των ΗΕ.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ απευθύνεται έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. και κυρίως τις εγγυήτριες δυνάμεις να στηρίξουν την πρόταση και να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές για συνεργασία στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, «η πρόταση προβλέπει οι Τ/Κ και οι Ε/Κ, οι οποίοι που έχουν ίσα δικαιώματα και είναι ίσοι εταίροι στο νησί να συνεργαστούν και να επωφεληθούν από κοινού από τις πηγές των υδρογονανθράκων».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι «η χώρα μας είναι αποφασισμένη πλήρως να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματά της στη δική της υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο όσο και τα δικαιώματα των Τ/Κ επί των φυσικών πηγών του νησιού. Μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ, θέλουμε για άλλη μια φορά να επιστήσουμε την προσοχή στη διεθνή κοινότητα, καθώς εμείς θα συνεχίσουμε την αποφασιστική στάση μας στο θέμα της προστασίας αυτών των δικαιωμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε σήμερα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο που στόχο έχει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.