Κουτοπονηριές από την Άγκυρα: Πρότειναν «βοήθεια» στην Αθήνα για τον σεισμό στην Κρήτη

Κουτοπονηριές από την Άγκυρα: Πρότειναν «βοήθεια» στην Αθήνα για τον σεισμό στην Κρήτη

Σε τακτικισμούς ή μάλλον στις γνωστές “κουτοπονηριές” επανήλθε η Τουρκία με αφορμή τον σεισμό στα νότια της Κρήτης: Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν (Burak Özügergin) δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Αθήνα αν την χρειαστεί η Αθήνα», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρεσβης, επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, το απόγευμα του Σαββάτου και «εξέφρασε την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων από το σεισμό».

Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής.

Είναι σαφές ότι η Αγκυρα επιδιώκει να δείξει ότι «έχει λόγο» και ενδιαφέρεται για την «καλή υγεία» της περιοχής, την οποία έχει ανακηρύξει ουσιαστικά σε «τουρκικής δικαιοδοσίας» με το σύμφωνο ΑΟΖ Άγκυρας-Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια κίνηση «κουτοπόνηρη» που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει καμία τύχη, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει την Αγκυρα που βασικά θέλει να δηλώνει απλά «παρούσα» ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.